Gjërat që askush nuk jua thotë rreth ndarjes

Sa e bukur mund të jetë një marrëdhënie, një ndarje mund të jetë po aq tronditëse. Ndërsa një marrëdhënie kalon nëpër një cikël të rënies në dashuri, duke punuar për të dhe përfundimisht duke u ndarë nëse gjërat nuk funksionojnë ashtu siç doni, një ndërprerje e çdo lloji mund të ketë një ndikim mendor dhe një efekt negativ gjithashtu në shëndet.

Mund të ndikojë në shëndetin emocional duke bërë që të ju mungojë personi me të cilin ishit. Kujtimet bëjnë rrugën e tyre në mendjet dhe zemrat tuaja dhe ju bëjnë të ndiheni të trishtuar.

Ajo gjithashtu ndikon në aktivitetet tuaja të përditshme, ju bën të shpërqendruar dhe të ndieni një vrull trishtimi. Duke iu drejtuar kësaj, terapistja e martesës dhe marrëdhënieve, Elizabeth Earnshaw ndau disa këshilla për gjërat që askush nuk ju thotë për një ndarje, por që jeni të detyruar të kaloni të njëjtën gjë.

Dhimbja: Pavarësisht se si do të kishte ndodhur ndarja, qoftë një përplasje mendimesh apo një ndërprerje e ndërsjellë me dy persona që mbeten miq dhe të njohur, ndarja mund të dëmtojë. Ajo gjithashtu sjell me vete një nxitim pikëllimi për shkak të ndarjes nga personi tjetër.

Duket ndryshe: Ndërsa një person mund të ketë një perspektivë specifike për një ndarje, një person tjetër mund të ketë një këndvështrim krejtësisht të ndryshëm – të dy janë të vlefshëm dhe është në rregull të ndiheni kështu. Jo të gjithë duhet të kenë një pikëpamje të ngjashme për një ndarje. Ndarja e të gjithëve ndihet ndryshe dhe është në rregull.

Kujtimet: Shpesh ju merrni kohën tuaj për ta kapërcyer dhimbjen e ndarjes, megjithatë, ajo ende mund të lëndojë edhe vite më vonë dhe është një formë e shëndetshme pikëllimi. Kujtimet mund të ju godasin edhe pas disa viteve për të njëjtën ndarje.

Dëshira për të qenë me ish-in: Edhe pse ndaheni, ndonjëherë mund të ju mungojë ish i dashuri juaj, por kjo nuk do të thotë se ju keni nevojë për ta përsëri në jetën tuaj./prive.al

Advertisements