Nënat më të mira dhe ato më pak të mira sipas shenjës së horoskopit!

Çdo nënë ka stilin e vet unik të prindërimit. Disa shenja të zodiakut duken pak më të kualifikuara për mëmësi sesa të tjerat. Këtu janë shenjat e zodiakut të renditura nga nënat më të mira tek ato më pak të mira:

Peshqit

Peshqit ushqejnë tek fëmijët një vlerësim të arteve dhe i inkurajojnë ata të jenë krijues. Ato i ushqejnë dashurinë për natyrën, ndjenjën e krenarisë për të ndihmuar të tjerët dhe një frymë të pavarur. Nënat e shenjës së Peshqve do t’i mbështesin gjatë gjithë rrugëtimit fëmijët e tyre.

Dashi

Nënat e Dashit i ‘mbushin’ oraret e fëmijëve të tyre me orë mësimore muzike, sport, hobi, aktivitete shoqërore dhe kampe. Mamaja e Dashit ka edhe vetë një kohë të mbushur me aktivitete. Ajo dëshiron që fëmijët e saj të jenë aventureskë. Ajo i inkurajon ata të përballen me të gjitha sfidat dhe të luftojnë për atë që ata besojnë.

Binjakët

Nënat e Binjakëve mund të flasin për gjithçka me fëmijët e tyre. Fëmijët e saj kanë aftësi të shkëlqyera komunikimi dhe janë shumë të vetëdijshëm për atë që po ndodh në botën përreth tyre. Një nga gjërat që e bën një nënë Binjake kaq unike është aftësia e saj për të kuptuar fëmijët e saj pavarësisht nga gjinia ose mosha.

Bricjapi

Nënat Bricjap do të luftojnë deri në vdekje për fëmijët e tyre. Ato janë shumë besnike dhe e marrin shumë seriozisht prindërimin e tyre. Nënat e Bricjapit janë më shpesh nënat që punojnë dhe ndonjëherë duhet të kujtohen që të marrin disa kohë për veten e tyre dhe jo t’i kushtojnë çdo minutë familjes së tyre.

Demi

Nënat e Demit janë tepër të durueshme. Ato mund të jenë kokëforta, gjë që mund të çojë në probleme kur fëmijët e saj bëhen adoleshent. Një nënë Dem sigurohet që fëmijët e saj të vlerësojnë bukurinë dhe natyrën.

Peshorja

Peshoret janë nëna të shkëlqyera sepse janë të ekuilibruara dhe paqësore. Ato inkurajojnë harmoninë në shtëpi dhe kur ka mosmarrëveshje midis vëllezërve dhe motrave, ajo është në gjendje të shohë perspektivën e secilit dhe të ndihmojë pjesëmarrësit të gjejnë një terren neutral. Nënat e Peshores nuk duan që të jenë disiplinore dhe do të preferonin të ishin shoqe më shumë sesa prindër. Gjërat më të rëndësishme që një nënë Peshore u mëson fëmijëve të saj është si të ndiejnë dhembshuri për të tjerët.

Gaforrja

Fëmijët me një nënë Gaforre e dinë se janë vërtetë të dashur dhe të kujdesshëm. Ajo është gjithmonë aty për të dëgjuar fëmijën e saj dhe për t’i ndihmuar ata të ndihen më mirë. Ajo dëshiron që shtëpia e saj të jetë një vend i dashurisë dhe rehatisë dhe fëmijët e saj të jenë në gjendje të ndajnë ndonjë gjë me të.

Shigjetari

Nënat Shigjetar kanë zemër të mmadhe dhe duan të ndajnë botën me fëmijët e tyre. Ato ka shumë të ngjarë të fillojnë të udhëtojnë me ta që në moshë të hershme. Ato injektojnë një etje për njohuri dhe një ndjenjë të fortë pavarësie tek fëmijët e tyre. Një nënë Shigjetar mund të mos ketë aq shumë rregulla sa nga nënat e tjera sepse dëshiron që fëmijët e saj të jenë vetvetja, jo një kopje e saj.

Virgjëresha

Çfarëdo që është prishur, nëna Virgjëreshë do të bëjë të pamundurën për ta rregulluar, qoftë një lodër apo një zemër e thyer. Ajo ka pritshmëri të mëdha për fëmijët e saj dhe mund të jetë kritike, por gjithsesi i do thellësisht. Ajo është mbretëresha e shumë detyrave dhe mban një shtëpi shumë të pastër dhe të rregullt. Ajo dëshiron që fëmijët e saj të kenë disiplinë dhe të mos dorëzohen kur gjërat bëhen të vështira. Një nënë Virgjëreshë ka prirje perfeksioniste.

Akrepi

Nënat Akrep janë tepër intuitivë dhe shpesh dinë se çfarë po ndodh me fëmijën e tyre. Nënat Akrep janë besnike, të ndershme dhe mbrojtëse. Kini kujdes nëse i fyen fëmijët e saj në ndonjë mënyrë ose u krijoni një problem atyre.

Ujori

Nënat Ujor do të sigurohen që fëmijët të dinë rëndësinë e ndihmës për të tjerët. Nëna Ujor do të sigurohet për të inkurajuar imagjinatën dhe eksperimentimin tek fëmijët e saj. Sidoqoftë, ajo do të ketë shumë pak durim për çdo lloj shfaqje emocionale.

Luani

Mamaja e shenjës së Luanit kënaqet duke luajtur me fëmijët e saj dhe duke u dhënë atyre dhurata bujare.  Ajo i do thellësisht fëmijët e saj, por mund të ketë prirje narciziste./Gazeta Shqip

Advertisements