Tre mënyra për ta bërë më të lehtë udhëtimin tuaj për humbjen e peshës

Shtimi i peshës për shkak të pandemisë është një përvojë që shumë prej nesh e dinë shumë mirë, dhe asgjë për t’u ndjerë keq. Duke marrë parasysh faktin që të gjithë rutinat tona ditore u ndërprenë dhe që nuk mund të ishim aq aktivë sa zakonisht, kilet do të grumbulloheshin.

Tani që jemi në vitin 2021 dhe po kthehemi në një pamje të zakonshme, kthimi i gjendjes suaj në gjendje të mirë mund të ndjehet dërrmuese dhe si një betejë e vështirë. Nuk ka pse të jetë. Çfarë hapash mund të ndërmerrni për ta rikthyer veten në rrugën e duhur dhe për t’u siguruar që akoma ndiheni mirë me veten gjatë procesit të humbjes së peshës?

Më poshtë ua sjellim tre mënyra të provuara dhe të testuara që duhet të përfshini në planin tuaj të humbjes së peshës pas-pandemike.

Mos e turpëro veten tënde

Edhe nëse trupi juaj nuk duket ashtu si jeni mësuar, nuk do të thotë që nuk duhet ta festoni. Kur shtojmë peshë, shumë prej nesh fillojnë të ndjehen keq me veten dhe duan të fshehen derisa të kthehemi në madhësinë tonë normale. Por humbja e vazhdueshme e peshës është një proces, nuk ndodh brenda natës, dhe derisa të arrini atje, nuk është produktive që ju të ndiheni të turpëruar për atë që dukeni tani ose që të filloni të vishni rroba që nuk i pëlqeni. Ju duhet të gjeni një mënyrë për të dashur veten në këtë formë të re, të panjohur.

free forum

Nëse rrobat tuaja të vjetra nuk janë më të përshtatshme, vazhdimi i veshjes së tyre thjesht do të ju bëjë të ndiheni keq, dhe veshja e rrobave joshëse do t’ju bëjë të ndiheni jo tërheqëse, kështu që çfarë duhet të bëni? Bleni disa veshje që i përshtaten formës tuaj të re dhe ju lejojnë të qëndroni ende drejt dhe të ndiheni mirë me veten tuaj.

Merrni përsëri në rrugën e duhur me palestër

Ushtrimi nuk është vetëm një pjesë thelbësore e humbjes së peshës, është gjithashtu një pjesë thelbësore e shëndetit tonë mendor dhe madje edhe e vetëvlerësimit tonë. Nëse nuk keni pasur mundësinë të ushtroni vitin e kaluar, ndryshimi i parë që duhet të bëni është të lëvizni përsëri. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të filloni duke vrapuar në një maratonë ose duke ngritur pesha të rënda. Thjesht do të thotë të sigurohesh që të vendosësh ushtrime të rregullta në një pjesë themelore të jetës tënde.

Një nga gabimet më të mëdha që njerëzit bëjnë me humbjen e peshës është të menduarit vetëm për gjërat ekstreme që mund të bëjnë në një periudhë afatshkurtër, në vend që të krijojnë një regjim shëndetësor dhe palestër që mund të ndjekin për vitet që vijnë.

Merrni drejt bazat e humbjes së peshës

Çdo dietolog dhe trajner i humbjes së peshës ka një filozofi se çfarë duhet për të hequr ato kile të bezdisshëm shtesë dhe mund të jetë konfuze. Nëse doni ta bëni humbjen e peshës të ndihet më pak shqetësuese, ekziston një gjë e thjeshtë për të cilën duhet të synoni – krijimin e një deficiti kalorish. Nëse sigurohuni që të hani më pak kalori sesa kaloritë që konsumoni si energji, do të bini në peshë. Kur shtojmë peshë, kjo është për shkak se po hamë më shumë kalori se që mund të përdorim çdo ditë. /Telegrafi/

Advertisements