Bjerni në gjumë për dhjetë minuta sonte me këtë teknikë të lehtë të frymëmarrjes

Miliona njerëz luftojnë me rënien në gjumë çdo natë – është më shumë një problem për gratë dhe ato mbi moshën 65 vjeç.

Dhe, ndonjëherë sa më shumë të jeni të lodhur, aq më e vështirë është të largoheni – duke krijuar një cikël vicioz.

Pra, nuk është për t’u habitur që ne jemi gjithmonë në vëzhgim të mënyrave për të bërë një gjumë më të mirë, dhe kjo teknikë e aprovuar nga ekspertët e frymëmarrjes mund të jetë thjesht zgjidhja e shenjtë.

Teknika 4-6-7

“Trupi në thelb ka nevojë për një rrahje zemre nën 60 për të hyrë në një gjendje të gjumit”, tha Michael Breus.

Për të ulur rrahjet e zemrës tuaj në nivele optimale për gjumë, Dr. Breus rekomandon praktikimin e teknikës së mëposhtme të frymëmarrjes kur koka juaj godet jastëkun:

  1. Merrni frymë deri sa të numëroni në katër

  2. Mbajeni frymën për gjashtë sekonda

  3. Lëshojeni frymë ngadalë për shtatë sekonda

Nëse e bëni këtë vazhdimisht, Breus vlerëson se do të jeni duke ëndërruar brenda 10 deri në 20 minuta. Mund të duket si shumë përqendrim në fillim, por sapo ta kapërceni atë do të jeni kaq mirënjohës. /Telegrafi/

Advertisements