Këto ndryshime në dukje të padëmshme të lëkurës mund të jenë simptomat më të hershme të sëmundjeve të rënda

shutterstock

Kini kujdes!

Nëse vëreni ndonjë nga këto shenja, do të ishte një ide e mirë të shkoni për një ekzaminim të hollësishëm mjekësor, transmeton Telegrafi.

Qe se çfarë duhet t’i kushtoni kujdes:

1. Lëkura ka marrë një nuancë të verdhë – mëlçia dhe fshikëza e tëmthit duhet të ekzaminohen urgjentisht, sepse mund të ketë pasur një ndërprerje në sekretimin e tëmthit dhe deri në procese inflamatore.

2. Lëkura është e zbehtë – dy probleme janë të mundshme. Së pari, anemia për shkak të mungesës së hekurit. Së dyti, frymëmarrje e dëmtuar për shkak të sëmundjeve të mushkërive dhe bronkeve. Është e dëshirueshme të jepet gjak dhe të bëhet fluorografia.

3. Zbehje e përgjithshme me një nuancë të kaltër, veçanërisht thonjtë dhe trekëndëshat rreth hundës dhe gojës – ky është një sinjal i qartë se ka probleme me zemrën. Duhet të bëhet një EKG dhe ekzaminimi i zemrës nën ngarkesë.

4. Lëkura ngjyrë mermeri (e zbehtë me venat gri) flet për enët e gjakut të brishtë dhe kapilarët dhe mungesën e vitaminave C dhe E në organizëm.

5. E venitur, lëkura e varur është një simptomë e jashtme e sëmundjeve kronike rraskapitëse (diabet, çrregullime endokrine, etj.).

6. Lëkura e yndyrshme mund të jetë simptomë e hiperfunksionimit të gjëndrave dhjamore ose çrregullimeve në shkëmbimin e lipideve (yndyrave). Sistemi tretës duhet të ekzaminohet dhe të jepet gjak për analiza të hollësishme.

7. Shfaqja e një skuqjeje të madhe në fytyrë dhe trup tregon probleme me lukthin ose zorrët, më shpesh me lukthin, e cila është simptomë e intoksikacionit, ose hiperandrogjenizmit, pra një tepricë e hormoneve mashkullore.

8. Lëkura e thatë me një nuancë të verdhë të zbehtë – mund të jetë një simptomë e çrregullimit të tretjes…

9. Lëkura e zbehtë, me zbokth, pak e fryrë, veçanërisht në fytyrë dhe pulpa, sinjalizon probleme me veshkat dhe tregon probleme me organet ekskretore. Urina duhet të jepet për analiza, duhet bërë test biokimik i gjakut dhe ekografi e legenit.

/Telegrafi/

Advertisements